Retailerul online FashionDays, integrat în grupul din care face parte şi Emag

Data publicării:
fashion days

Retailerul online FashionDays este integrat în grupul din care face parte şi Emag. Fuziunea prin absorbţie se face cu scopul de a reduce costurile administrative ale celor două companii. Dante international, operatorul Emag are 99,9% dintre acţiunile Fashion Days.

fashion days

"Această fuziune este considerată necesară pentru gestionarea mai eficientă a activelor celor două societăţi prin efectul de sinergie şi prin utilizarea globală a resurselor, cu scopul de a centraliza şi optimiza activitatea, inclusiv prin reducerea costurilor administrative", se arată în proiectul de fuziune al Dante International SA şi Fashion Days Shopping SRL, publicat de Dante International în Monitorul Oficial.

Astfel, companiile au în vedere obţinerea de economii semnificative prin reducerea structurilor paralele administrative şi de management. "Fondurile necesare desfăşurării activităţii vor fi gestionate mai eficient, ducând la reducerea costurilor aferente". De asemenea, eliminarea structurilor paralele de conducere va fludiza şi eficientiza procesul decizional.

Fuziunea va simplifica şi procedurile contabile şi financiare de raportare faţă de autorităţile române şi faţă de grupul Naspers, care vor deveni mai rapide şi mai puţin costisitoare.

Din punct de vedere operaţional, fuziunea nu va perturba în niciun fel activitatea Fashion Days. Platforma online de retail de modă va fi preluată ca atare şi îşi va continua activitatea, iar Dante International va prelua toate activele, datoriile şi toţi angajaţii companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri