România, locul 3 în UE la scumpirea locuinţelor

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

Locuinţele din Uniunea Europeană s-au scumpit cu 1,4%. Datele Eurostat arată, însă, că România depăşeşte de această dată media europeană şi înregistrează unele dintre cele mai mari creşteri de preţuri din spaţiul comunitar.

Preţurile apartamentelor şi caselor au crescut cu 3,1% în trimestrul al doilea al acestui an faţă de primul trimestru. Înaintea noastră se află Slovenia, cu creşteri medii de 4% şi Malta, cu 3,2 procente.

Preţurile au crescut, de altfel, cam peste tot în spaţiul comunitar, iar media scumpirilor a fost de 1,4%. Cu o singură excepţie: Croaţia, unde piaţa imobiliară a înregistrat o scădere de 0,2%.

Până acum ne-am referit la evoluţia din ultima perioadă, dar haideţi să vedem ce s-a întâmplat în ultimul an, mai exact în trimestrul al doilea din 2018 comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut. Conduce la scumpiri Slovenia, cu 13,4%, urmată de Irlanda şi Portugalia. Vestea bună este că suntem în a doua jumătate a clasamentului din UE, pe locul 17, cu un avans anual de doar 4,7%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri