Ce sume sunt dispuși să dea românii pe o casă în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

Aproape toți românii în căutarea unei locuințe de cumpărat, caută mai întâi online ofertele, pentru ca mai apoi să treacă la vizionat, potrivit unui studiu realizat de ImoResearch. Pentru un apartament în centrul Capitalei, românii sunt dispuși să dea 81.000 de euro. Cifrele mai arată şi că oamenii sunt dispuşi să cheltuie cel mult 68.000 de euro pentru o locuinţă dintr-o zonă semicentrală a Capitalei, 58.000 de euro pentru cartierele limitrofe şi maximum 65.000 de euro pentru o locuinţă din apropierea Bucureştiului.

blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

97% dintre români caută mai întâi oferte de locuințe online, pentru ca mai apoi să treacă la vizionat. De asemenea, în topul preferinţelor sunt apartamentele cu două camere, care înregistrează o creştere faţă de anul trecut, cu 8%. Pe de altă parte, apartamentele cu trei camere, a căror cerere s-a redus cu 13%.

81.000 de euro, suma maximă pentru o locuință în centrul Capitalei

Românii care vor să se mute într-o locuință din centrul Capitalei nu sunt dispuși să dea mai mult de 81.000 de euro, potrivit unui studiu ImoResearch, realizat la cererea portalului DezvoltatorImobiliar.ro.

Cifrele arată şi că oamenii sunt dispuşi să dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuinţă dintr-o zonă semicentrală a Capitalei, 58.000 de euro pentru cartierele limitrofe şi maximum 65.000 de euro pentru o locuinţă din apropierea Bucureştiului.

Tinerii caută apartamente cu 2 sau 3 camere

Apartamentele cu două sau trei camere sunt la mare căutare de tinerii până în 35 de ani. După această vârstă, devin interesaţi de locuinţe spaţioase şi se orientează către case şi vile.

De asemenea, bugetul tinerilor pentru apartament a scăzut. Dacă la finalul anului trecut, tinerii căutau locuinţe cu preţuri între 50.000 şi 70.000 de euro, intervalul a coborât acum la 40.000 – 60.000 de euro. 

Târg imobiliar online

Deoarece foarte mulți cumpărături accesează mai întâi site-urile imobiliare de acasă, portalul DezvoltatorImobiliar.ro va lansa în luna martie, timp de o săptămână, Târgul Imobiliar Online din România – TIOR.

Peste o sută de ansambluri rezidenţiale din toată ţara vor fi prezentate virtual. Programul târgului va fi între orele 10.00 - 20.00, similar unui târg clasic. 

Locuințele vor fi prezentate prin tururi virtuale, filmări aeriene, prezentări video, dar și flyere, pliante sau mape de prezentare. 

De asemenea, va exista o secțiune de chat online, în care vizitatorii onșine vor putea discuta cu expozanții. 

Portatul estimează un număr de peste 200.000 de vizitatori. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri