Tehnicieni dentari români cu afacere de succes în China

Data publicării:
dentar

Doi tehnicieni dentari, unul din Bihor, celălalt din Reşiţa, au reuşit să pună pe picioare o afacere de succes în China, în oraşul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Cei doi conduc propriul laborator dentar în Shenzhen, cu peste 300 de specialişti în domeniu. În plus, s-au dezvoltat şi în România, cu astfel de laboratoare, în Oradea şi Bucureşti.

Alin Trestian şi Călin Florea s-au întâlnit întâmplător, în 2006, în China. Îmbrăţişau aceeaşi profesie, tehnician dentar, aşa că au decis să pună bazele unei afaceri în domeniu. Au lucrat cot la cot ca să-şi facă un renume, iar în timp au ajuns să-şi deschidă un laborator în Shenzhen.

Alin Trestian - tehnician dentar, coproprietarul afacerii: "Avem în jur de 330 până la 350 de oameni şi un volum de lucrări până la 8.000 pe lună, opt mii de pacienţi pe lună."

Călin Florea - tehnician dentar, coproprietarul afacerii: "Ce pot sa spun despre chinezi este că oamenii sunt foarte perceptivi, dornici să învețe mai departe, într-o viteză extraordinară."

În urmă cu patru ani, cei doi români s-au întors în ţară şi au deschis două laboratoare, unul în Oradea şi altul în Bucureşti, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

Călin Florea: "Ne-am axat foarte mult pe tehnologia digitală, cea digitalizată, care minimizează erorile care se întâmplă între dentist şi tehnician."

Crina Gondor - tehnician dentar: "A fost o mare oportunitate deoarece eram la început, proaspăt de pe băncile facultăţii şi aici am avut şansa de-a mă specializa.”

Laura Cioban - manager de producție: „Lucrăm împreună de trei ani de zile şi apreciez foarte mult dorinţa lor de-a dezvolta oameni."

Calitatea lucrărilor realizate le-a adus celor doi şi multe contracte în ţară şi în străinătate cu diferite cabinete dentare, printre care şi cel care asigură serviciile Casei Regale a României.

Alexandra Ghilea - medic stomatolog: "Am căutat foarte mult un laborator să lucrăm la capacitate maximă pentru că este foarte, foarte greu să poţi să îndeplineşti, pentru mine ca şi stomatolog, toate calităţile necesare, pentru pacient ca toate dorinţele să-i fie îndeplinite."

Cei doi români spun că secretul lor este comunicarea strânsă între pacient, medicul dentist şi tehnician, dar şi importanţa pe care o acordă fiecărei lucrări în parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri