Teodorovici critică statul: Nu a fost un bun partener, a dus multe zone la faliment

Data publicării:
180904_ORLANDO_TEODOROVICI_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seară, că ”statul român nu a fost un partener pentru mediul de afaceri”, ba chiar mai mult, ”a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la dispariţia unor firme”.

180904_ORLANDO_TEODOROVICI_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Teodorovici spune că îşi doreşte schimbarea acestei abordări, astfel încât să nu mai fie poprite conturi şi executate silit firmele sau chiar primăriile ”pentru cea mai mică întârziere”.

Eugen Teodorovici a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, ce părere are despre faptul că mulţi oameni de afaceri se plâng de abordarea ANAF şi a spus că ”până la finalul anului lucrile se vor schimba”.

”Statul, faţă de primăriile care sunt în situaţii dificile, vine şi le mai trânteşte una: le blochează conturi, nu-i mai lasă pe primari să facă investiţii, este o aberaţie. Statul trebuie să se îngrijească ca lucrurile să meargă în continuare, ca acele proiecte să fie duse la bun sfârşit”, a spus ministrul de Finanţe.

Acesta a explicat că statul nu a fost ”un partener pentru mediul de afaceri”.

”Tu, stat, vii şi într-o firmă dai şi mai tare? Pentru cea mai mică întârziere, imediat îi opeşti conturile, îi pui sechestru, o execuţi. Este o abordare care trebuie schimbată. Statul român, din păcate trebuie să o spun, nu a fost un partener pentru mediul de afaceri. Statul a girat, prin prezenţa multor incompetenţi în funcţiile acelea de reprezentanţi ai statului în consiliile de administraţie în companiile de stat. Statul este cel care a girat, care a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la dispariţia unor firme”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri