Sari la conținut

Toyota investește în Polonia

Polonia a atras în industria sa auto o investiţie majoră din partea SUA şi, în paralel, discută cu grupul nipon Toyota despre un posibil nou proiect, a declarat joi vicepremierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters.

toyota

Constructorii auto Volkswagen, Opel, divizie a General Motors, precum şi Fiat, au uzine pentru producţia de autovehicule în Polonia, informează Agerpres.

'Am ajuns la o decizie cu privire la o altă mare investiţie, una americană în sectorul auto', a declarat Morawiecki, fără a oferi alte detalii, cu ocazia unei conferinţe de presă referitoare la planurile grupului german Daimler de a investi 500 milioane de euro pentru a construi o uzină de motoare în sud-vestul Poloniei.

Prezent la această conferinţă de presă, Markus Schaefer, membru în boardul Mercedes-Benz Cars, a precizat că viitoarea uzină de la Jawor, situată la aproximativ 70 de kilometri vest de Wroclaw, va avea aproximativ 500 de angajaţi.

De asemenea, la un alt eveniment organizat joi, vicepremierul polonez Mateusz Morawiecki a confirmat că grupul auto japonez Toyota are şi el planuri de a investi în Polonia.

'Se poartă discuţii în acest sens', a spus Morawiecki.

Luna trecută, firma sud-coreeană LG Chem a anunţat şi ea că va investi 1,3 miliarde zloţi (aproximativ 340 milioane de dolari) până în 2018 pentru a construi la Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, o uzină capabilă să producă 100.000 de baterii pe an începând din 2019. Investiţia firmei sud-coreene va duce la crearea unui număr de 700 de noi locuri de muncă.