Sari la conținut

Un român lansează ceasul inspirat de Lacul Dracului – Cheile Nerei

Producătorul de ceasuri Peren, fondat de românul Andy Bica, a lansat o campanie de crowdfunding pentru un ceas în ediție limitată numit Peren Nera.

Peren Nera este un ceas inspirat de Cheile Nerei din România și de ceasurile tatălui lui Andy Bica și este primul ceas automat lansat de firma cu sediul în Elveția. Dispozitivul va fi produs într-o serie limitată de 200 de unități, potrivit wall-street.ro.

Ceasul, după cum îl prezintă Andy pe Kickstarter, este inspirat de Lacul Dracului din Cheile Nerei, iar pe cadranul său scrie Peren Transylvania. Ceasul se remarcă prin simplitate și prin marginile din metal. Cadranul se poate roti, așa cum am văzut și pe alte ceasuri, inclusiv unele inteligente, cum ar fi Samsung Gear S2, iar limbile și indicatorii ceasului sunt luminați noaptea.

Peren e un brand care s-a lansat pe Kickstarter și ceasurile se vând exclusiv online. 

Până acum ceasul a strâns 23.580 de dolari, iar scopul inițial era de 16.000 de dolari. Conform lui Andy Bica, până acum Peren a vândut 700 de ceasuri din celelalte modele.

Andy lucrează în Elveția la Rama Swiss Watch și se ocupă de zona tehnică. Ideea de a lansa un ceas nu i-a venit de pe o zi pe alta. A intrat în lumea aceasta de mic. "Pasiunea o aveam de la tatăl meu. El avea o colecție de ceasuri și primul l-am dezasamblat la 10 ani", își amintește Andy în timpul conversației noastre pe Skype.

Foto: Lacul Dracului din Cheile Nerei care l-a inspirat pe Andy Bica

Pe aceeași temă