Banii depuși la bancă nu mai aduc profit. Care sunt cele mai rentabile investiții

Data publicării:
aur lingouri

Economiile în euro nu mai sunt atât de profitabile. Dobânzile la depozite au coborât sub nivelul de 1%, de la 4%, cât erau anul trecut. După ce se scad şi comisioanele, câştigul rămas e insesizabil.

Pentru 10.000 de lei depuşi la bancă anul trecut, echivalentul a 2.200 de euro, câştigul este de numai 57 de lei.

O investiţie cu un risc scăzut rămâne cea în aur. Valoarea unui gram a crescut cu 26 de lei. Cine avea 10.000 de lei putea cumpăra în 2014 75 de grame de aur, faţă de 62 de grame acum. Specialiştii vă sfătuiesc să alegeţi obiecte din aur, pe care le puteţi valorifica uşor.

„Cel mai căutat lingou este cel de 20 de grame, este aur de cea mai bună calitate, 24 de karate, achiziționat investițional sau dăruit celor dragi. Aurul poate fi convertit în bani, practic ai aur în bani”, spune Laura Hexan, reprezentantul unei bănci comerciale.

Dacă aţi fi pariat pe indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 10 companii de pe bursa bucureşteană, câştigul ar fi fost de 9%, în 2014.

„Cine vrea să investească, dar își permite să riște poate să ia în considerare anumite mărfuri precum cele agricole”, spune brokerul Claudiu Cazacu.

Jocul pe bursă nu este chiar la îndemâna oricui, se adresează mai ales cunoscătorilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri