BCR începe concedierile în februarie

Data publicării:
2012bcr-39701

În această primă etapă vor fi daţi afară 227 de oameni din cele 64 de unităţi bancare vizate, sucursale ale băncii care în urma auditului intern s-au dovedit a avea performanţe slabe.

Din aceste 227 de posturi, 64 sunt de directori executivi, 89 de consilieri de retail, 73 de consilieri pentru unităţile de zonă rapidă şi un consilier client micro. Potrivit notificărilor interne ajunse ieri la angajaţii BCR, cei daţi afară vor beneficia de salarii compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Temerea salariaţilor BCR este că cei din conducere au luat decizia de a începe disponibilizările tocmai pe 22 februarie pentru că la începutul acestei luni vor să schimbe contractul colectiv de muncă astfel încât salariaţii disponibilizaţi să nu mai primească compensaţii în funcţie de vechimea pe care o au în bancă, ci toată lumea să ia doar două salarii compensatorii, ca urmare a concedierii.

Al doilea val de concedieri colective vizează 220 de angajaţi, de data această dintre managementul de retail. Aşadar, vor fi disponibilizaţi opt directori regionali, 44 de directori judeţeni, 11 manageri ai unităţilor de grup, 55 de postru de manager de vânzări, 26 de coordonatori judeţeni, opt posturi de asistenţi ai directorilor judeţeni şi 48 de asistenţi de retail.

Tot în cadrul acestui proces de restructurare se vizează şi crearea a 186 de posturi, în mare de directori şi coordonatori. Salariaţii daţi afară pot ocupa aceste posturi doar dacă au competenţele necesare. Acest nou val de disponibilizări va începe din 7 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri