Birourile externe de turism ale României vor fi desființate

Data actualizării: Data publicării:
Targul-de-Turism-al-Romaniei-se-deschide-la-Romexpo

Măsura apare într-un proiect de reorganizare a Ministerului Turismului și trezește numeroase critici din partea mediului de afaceri.

Birourile externe de turism ale României, singurele entități care promovează turismul românesc în străinătate, vor fi închise, operațiune prin care ministrul de resort, Mircea Dobre, reușește în doar câteva luni de mandat, ca niciun alt predecesor, să culeagă criticile și dezaprobarea multor turoperatori importanți, potrivit Profit.ro.

Cele mai importante patronate din domeniu – FPTR (patronatele din turism), FIHR (hotelierii) și ANAT (agențiile de turism) - spun, la unison, că decizia este una proastă și că ministrul ar fi trebuit să se consulte cu industria înainte să ia o hotărâre crucială pentru promovarea turismului. Ministrul admite pentru Profit.ro că, atunci când a decis închiderea tututor cele 11 birouri de turism ale României din străinătate, decapitând, astfel, promovarea țării, nu s-a sfătuit cu oamenii din industrie. El lasă să se înțeleagă că s-a consultat cu consilerii săi și cu secretarii de stat.

Pe site-ul Ministerului Turismului a apărut un proiect de reorganizare a instituției, iar unul dintre puncte prevede "desființarea reprezentanțelor de promovare turistică cu sediul în strainatate, incluzând și  rechemarea în țară a personalului, precum și încetarea tuturor relațiilor contractuale aferente funcționării acestor reprezentanțe".

Deși unii turoperatori cred că promovarea externă ar avea nevoie de o reorganizare, dar în niciun caz în sensul desființării birourilor, cât mai degrabă în direcția suplimentării acestora și a fondurilor care să li se pună la dispoziție, toate marile patronate din turism dezaprobă modul în care conducerea ministerului a luat o hotărâre crucială pentru promovarea turismului românesc, fără să le consulte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri