Bitcoin, încă un jaf. Site-ul de tranzacţionare Flexcoin a fost închis

Data publicării:
bitcoin-3

Încă o bancă de monede bitcoin dispare pur şi simplu de pe internet. Site-ul de tranzacţionare Flexcoin a fost închis după un atac în care hackerii au furat monede virtuale în valoare de peste 600.000 de dolari.


Cu numai şase zile în urma, compania se declara imună la problemele care au dus la închiderea celei mai mari platforme de tranzacţionare, Mount Gox. Ambele site-uri sunt acum pagini goale; la fel de goale sunt şi portofelele celor care sperau într-o revoluţie valutară şi au făcut greşeala să investească serios în bitcoin.

Adevărata problemă este că victimele nici nu au şanse prea mari să îşi recupereze banii. Bitcoin nu este o monedă propriu-zisă şi, prin urmare, se bucură de zero reglementări. Tocmai această lipsă totală de reguli, cândva foarte atractivă pentru investitori, se întoarce acum împotriva lor.

Numeroasele cazuri de fraudă şi spălare de bani ridică semne de întrebare cu privire la viitorul monedelor virtuale. Singura soluţie care ar putea ţine bitcoin în viaţă ar fi tocmai unicul lucru pe care moneda a fost gândită să îl evite: reglementarea.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri