Biziday | Cu cardul la tarabă

Data publicării:
piata taraba legume

Ionuț Nica este singurul dintre zecile de comercianți din Hala Traian care s-a gândit să le ofere clienților o alternativă la plata zarzavaturilor - plata cu cardul.

Ei pot achita de la o legătură de verdeaţă de un leu, să zic, până la 500-600, depinde cât au nevoie. În afară de clienții pe care îi avem noi normal, care plătesc cash, au început să mai vină peste, pentru plata cu cardul”, spune Ionuţ Nica, comerciant.

Ideea i-a venit în urmă cu mai bine de o lună, asta pentru că voia să se diferențieze de restul vânzătorilor din piață și, evident, să atragă cât mai mulți clienți. Plătește un abonament de patru euro pe lună, iar banca îi oprește, la fiecare 100 de lei încasați prin intermediul POS-ului, un comision de 1,8 la sută.

Aici în piață considerăm că se potrivește foarte bine, Sunt foarte multe plăți cu valoare mică, lumea nu are numerar, nu are mărunți. Drept pentru care înlocuirea numerarului cu plățile contactless face foarte mult sens”, este de părere Cosmin Vladimirescu, director general procesator de plăţi.

Procesatorii de plăți spun că vor să instaleze POS-uri și în alte piețe, însă rămâne de văzut în ce măsură vor fi utilizate. Asta pentru că românii sunt încă sceptici în ceea ce privește plata cu cardul. Cosmin Vladimirescu spune că la nivel național plățile cu cardul reprezintă doar cinci la sută din totalul plăților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri