Boeing a obţinut o comandă de avioane în valoare de 4,9 miliarde de dolari

Data publicării:
boeing facebook 1

Boeing a obţinut o comandă de avioane în valoare de 4,9 miliarde de dolari

Cele 50 de avioane comandate de compania din Indonezia sunt din gama 737. Dintre acestea, 46 reprezintă comenzi noi de avioane cu o singură punte 737 MAX 8, în timp ce celelalte patru sunt înlocuiri ale comenzilor deja existente de Next-Generation 737-800 cu 737 MAX 8, infomează Mediafax.

Operatorul din Indonezia a raportat că, în prezent, foloseşte 77 de aparate Boeing 737 şi că noile avioane îi vor acorda flexibilitatea de care are nevoie pentru a se dezvolta şi a-şi înnoi flota, în acord cu cerinţele pieţei.

În noiembrie anul trecut, Garuda a anunţat că plănuieşte să cumpere până la 250 de aparate de zbor noi, pentru a-şi dubla flota şi pentru a satisface cererea de pe piaţa locală, care înregistrează unul dintre cele mai rapide ritmuri de creştere la nivel mondial.

Pentru Boeing, contractul cu Garuda ajută compania în rivalitatea cu Airbus pe piaţa avioanelor cu o singură punte, cele mai folosite la nivel mondial.

Avioanele Boeing 737 concurează cu familia aeronavelor A320 produse de Airbus, în timp ce modelele Max, cu motoare modernizate, rivalizează cu noile aparate A320neo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri