Bogații României, luați la verificat

Data publicării:
2301live 20bogati-45366

Actualizare ora 15.40 Vicepremierul Daniel Chițoiu a confirmat, după ședința de guvern, că averile românilor bogați sunt luate la verificat, dar a precizat că este vorba despre 300 de persoane și numai într-o primă etapă au fost selectați 30 de nume.

_________________________

Este vorba despre oameni a căror averi depășesc 20 de milioane de euro, în total în jur de 50 de persoane.

Măsura era avută în vedere încă din septembrie anul trecut, când Direcția pentru controlul marilor averi din cadrul ANAF - înființată chiar de fostul șef, Sorin Blejnar - a trimis notificări către milionari pentru a-și actualiza declarațiile de venituri din țară și din străinătate.

Citiți șiBlănculescu: Bogații luați la verificat au potențial imens de mascare a profitului

Pentru toți acești milionari s-au trimis notificări pentru a-și declara veniturile atât din țară, cât și din străinătate, iar unde analiza de risc a ANAF a demonstrat faptul că ei ar putea deține mai mult patrimoniu decât cel declarat, atunci s-au declanșat verificări.

Inspectorii fiscali de la ANAF verifică absolut fiecare tranzacție și fiecare cont. Se verifică, de asemenea, și rudele și partenerii de afaceri pentru a se stabili exact prejudiciul adus statului. Dacă la sfârșitul acestei acțiuni, care se poate termina la începutul lunii martie se demonstrează că oamenii nu au plătit impozit, atunci pe diferența pe care o găsește ANAF, față de ce s-a declarat, milionarii vor fi obligați să plătească 16 la sută impozit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri