București, în topul celor mai ieftine orașe din lume

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti vazut de sus shutterstock

Bucureştiul este singurul oraş din Europa care apare în topul celor mai ieftine zece oraşe din lume. Bucureştiul este pe locul 9 în clasamentul în care mai apar metropole din Siria, India şi Venezuela.

Raportul care analizează costul existenţei în lume este explicaţia pentru care tot mai mulţi turişti străini vin în Capitală. Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe din lume în clasamentul în care pe primul loc este Damasc, capitala Siriei, unde este război civil de şapte ani.

Pe locul doi este capitala Venezuelei, ţară unde abia se mai găsesc alimente şi medicamente. Urmează apoi oraşe din Kazahstan, Nigeria şi India.

La polul opus, cea mai scumpă metropolă de pe planetă este Singapore. Niciunde în lume maşinile nu costă mai mult ca acolo, iar alt reper este preţul mediu al unei sticle de vin: 23 de dolari.

Clasamentul oraşelor scumpe continuă cu Paris, Zurich, Hong Kong şi Oslo. Studiul a evaluat costul de trai din 133 de mari oraşe şi a comparat peste 400 de preţuri de produse şi servicii.

Top 10 cele mai ieftine oraşe din lume

1. Damasc - Siria
2. Caracas - Venezuela
3. Almaty - Kazahstan
4. Lagos - Nigeria
5. Banglore - India
6. Karachi - Pakistan
7. Alger - Algeria
8. Chennai - India
9. Bucureşti - România
10. New Delhi - India

Top 5 cele mai scumpe oraşe din lume

1. Singapore
2. Paris - Franța
3. Zurich - Elveția
4. Hong Kong
5. Oslo - Norvegia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri