Bugetul pe 2019, o nouă amânare. Proiectul va fi rediscutat în coaliție

Data actualizării: Data publicării:
sedinta-guvern-dancila_inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va vota bugetul în ședința de vineri. Până atunci, va fi modificat din nou.

Aceasta, în condițiile în care bugetul este criticat atât de primari, cât și de UDMR.

Mai mult, președintele PSD, Liviu Dragnea, spunea aseară că trebuie luați bani de la serviciile de informații și dați mai mulți bani la sănătate.

Vreau ca o sumă rezonabilă, dar importantă, din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la Sănătate pentru niște programe care sunt vitale pentru România, în special pentru copiii, pentru milioanele de copii din România. Un program de alocare gratuită de vitamina D, care este o vitamină extrem de importantă pentru om, poate fi considerat tot program de sigurnță națională. Avizul de la CSAT nu s-a dat decât pe anumite sume. Eu i-am rugat să studieze posibilitatea ca în Guvern să poată modifica aceste sume, dacă nu, va fi amendament în Parlament. Asta este explicaţia”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

Vitamina D este însă deja gratuită pentru copiii din România, iar bolnavii de diabet beneficiază, la rândul lor, de unele programe în care tratamentul este gratuit sau parțial compensat.

Citiți și:

Expert în sănătate, despre ideea lui Dragnea cu vitamina D pentru copii: OMS nu recomandă aşa ceva

Sunt 15 ani de când bugetele serviciilor cresc, cresc, cresc și ne întrebăm dacă aceste creșteri sunt justificate și trebuie să primim niște justificări. Nu se poate folosi aici elementul secretului de serviciu, pentru că sunt comisii de specialitate. Dacă aceste creșteri sunt justificate ele trebuie acordate, dar dacă e vorba de o creștere ca să meargă pe activități care nu sunt necesare, poate putem să avem grijă ca banii să se cheltuie cu mai chibzuință”, a spus președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri