Bursa de Valori București organizează cea de-a șaptea ediție a Forumului Investitorilor Individuali pe 5 mai

Data actualizării: Data publicării:
bursa de valori BVB Facebook

A șaptea ediție a Forumului Investitorilor Individuali va avea loc pe 5 mai, la Deschis Atelier (Splaiul Unirii Nr. 160, București), în intervalul 09:00 – 16:30. 20 de speakeri vor vorbi despre economii și investiții în cadrul evenimentului, care va include ateliere pentru începători și avansați. Agenda preliminară a evenimentului este disponibilă pe pagina dedicată, www.bvbforum.ro. Participarea la Forumul Investitorilor Individuali este posibilă în baza înregistrării pe platforma dedicată, www.bvbforum.ro, și în limita locurilor disponibile.

 

Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, organizează, împreună cu partenerii, cea de-a șaptea ediție a Forumului Investitorilor Individuali, unul dintre evenimentele de referință dedicate investitorilor de retail. Pe 5 mai, pe parcursul întregii zile, 20 de speakeri vor susține în fața publicului mai multe prezentări și ateliere dedicate atât potențialilor investitori, cât și celor experimentați. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 09:00 – 16:30 la Deschis Atelier (Splaiul Unirii Nr. 160, București), iar cei care doresc să participe se pot înscrie aici.

Cea de-a șaptea ediție a Forumului va avea ca temă principală legătura dintre bursă, economisire și investiții. „Ne propunem să transmitem un mesaj pe cât de simplu, pe atât de clar: investiția la bursă poate fi la fel de banală ca un depozit bancar dacă se respectă anumite reguli. Peste 70 de miliarde de lei stau în depozite bancare overnight fără să producă suficientă valoare. Doar prin educație financiară putem să ieșim din această zonă de pasivitate,” a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

Agenda Forumului reflectă interesele exprimate de investitorii individuali, existenți și potențiali, cu privire la această temă majoră a investițiilor. Noi spunem tot timpul că bursa este pentru oameni și acum aducem bursa în mijlocul oamenilor. Ne dorim ca prin astfel de evenimente să prezentăm publicului cazuri concrete despre ce înseamnă experiența investițională și să facilităm accesul celor interesați către oportunitățile oferite de piața de capital,” a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment gratuit, iar accesul în sală se face în baza înregistrării pe platforma dedicată și în limita locurilor disponibile. În prima parte a forumului, Dan Rusu, Head of Research la Banca Transilvania, va discuta despre știri, trenduri și sentimente în domeniul investițiilor și cum discernem între informațiile care contează atunci când investim (interval orar 09:45-10:30). În cadrul panelului Lecții de-o viață în investiții moderat de jurnalistul Adrian Mîrșanu ideea de investiție va fi abordată din trei perspective: a unui fond de private equity, a unui investitor de retail și a unei companii listate la bursă (interval orar 10:30–11:15). Prezentările susținute între 11:30 și 12:20 de reprezentanții a patru administratori de fonduri – Erste Asset Management, OTP Asset Management, BRD Asset Management și BT Asset Management – vor veni să răspundă la o întrebare simplă cu răspunsuri potențial complexe: Ce înseamnă să investești?

Un loc important în cadrul forumului îl acordăm companiilor listate la Bursa de Valori București, a căror poveste merită spusă. Pe 5 mai, între 12:20 și 13:15, veți putea discuta deschis cu reprezentanții Digi Communications N.V., companie listată pe piața principală a BVB din mai 2017, despre rezultatele și planurile de viitor ale companiei și cu echipa Bittnet, prima companie din domeniul IT listată pe piața de la București. Lista companiilor prezente la forum urmează să fie completată în perioada următoare.

În partea a doua a forumului, după pauza de prânz, pregătim un program special atât pentru potențialii investitori, cât și pentru cei care au deja experiență în domeniu. Adrian Mitroi, profesor de Finanțe Comportamentale la ASE București, le va povesti participanților la început de drum în domeniul investițiilor despre „ce a învățat de la mama și i-a folosit în investiții”. Ulterior, cei prezenți în sală vor avea posibilitatea să participe la un workshop interactiv despre modalitățile de a investi la bursă, moderat de Ileana Botez, Head of Listing în cadrul Bursei de Valori București.

În paralel, investitorii avansați vor discuta cu Mihai Nichișoiu, broker senior Tradeville, despre „Donald Trump, risc sau oportunitate pe piețele internaționale”, iar Irina Nistor, Senior Manager PwC, va prezenta și discuta cu investitorii persoane fizice despre „noutăți fiscale sau… ce presupune Declarația Unică”.

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referință organizat de Bursa de Valori București, cu misiunea de a populariza piața de capital în rândul persoanelor fizice. În cadrul fiecărei ediții, participanții interesați de investiții și administrarea finanțelor personale au avut parte de prezentări privind situația pieței de capital, sesiuni interactive privind finanțele comportamentale și seminarii dedicate investitorilor începători sau avansați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri