Bursele europene sunt în uşoră revenire marţi, după un început de săptămână cu scăderi masive

Data actualizării: Data publicării:
Dow Jones Industrials Average Falls Over 200 As Interest Rates Rises
Foto: Getty Images

Bursele europene au deschis marţi în creştere, după declinul semnificativ de luni, provocat pe fondul temerilor cu privire la un şoc economic în urma pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Indicele pan-European STOXX 600 a crescut cu 2,7%, după ce luni a ajuns la cel mai redus nivel din noiembrie 2012.

Subindicele companiilor din domeniul turismului şi divertismentului înregistra un declin de 0,5%, după ce măsurile stricte adoptate de guverne pentru a stopa extinderea epidemiei au forţat companiile aeriene să-şi reducă zborurile, costurile şi numărul de angajaţi.

Bursa din Franţa consemna un avans de 3,9%, după ce luni a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii şase ani. Tot luni, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Executivul va garanta credite în valoare de 300 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile să depăşească actuala criză.

Indicele DAX al Bursei de la Frankfurt avea un avans de 1,84%, ajungând la 8.903,47 puncte, după ce luni a scăzut sub pragul de 9.000 de puncte.

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de marţi, iar valoarea schimburilor se cifra la 6,9 milioane de lei (1,4 milioane de euro), la 30 de minute de la debut.

Cea mai mare firmă de catering din lume, Compass Group, a emis un avertisment de profit din cauza deciziilor adoptate în Europa şi America de Nord pentru a stopa extinderea epidemiei, iar acţiunile sale au scăzut cu 7,2%.

Bursa japoneză a închis şedinţa de marţi în creştere uşoară cu 2,46%, pe fondul atenuării panicii provocate de pandemia de coronavirus. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 17.011,53 puncte, în creştere cu 9,49 puncte.

Problema investitorilor este că nu se cunoaşte încă impactul economic al epidemiei - o lună, un an - şi cât de mult vor scădea cheltuielile consumatorilor, a spus analistul Rick Meckler, de la Cherry Lane Investments în New Jersey.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri