BUSINESS CLUB. Apartamente mai multe și mai scumpe, în București

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24-1

Piața imobiliară din București se dezgheață mai repede în centrul orașului decât la periferie. Luna trecută, față de luna ianuarie a anului trecut, numărul apartamentelor scoase la vânzare în cartierele centrale, semicentrale și nordice ale Capitalei a crescut cu 80%, arată o analiză Home Finders.

Teoretic, o creștere atât de mare a apartamentelor scoase pe piață ar fi trebuit să ducă la o scădere a prețurilor. Dar nu s-a întâmplat așa.

Dacă în luna ianuarie a anului trecut un apartament din cartierele centrale, semicentrale și nordice ale Bucureștiului putea fi cumpărat, în medie, cu 73.000 de euro, la începutul acestui an, prețul a crescut cu 4% până la 76.000 de euro. Ceea ce înseamnă că, în Capitală, cererea a ținut pasul cu oferta.

Cererea de apartamente crește și în cartierele periferice și muncitorești ale Capitalei, cum ar fi Militari, Drumul Taberei, Rahova sau Berceni, însă nu suficient de mult cât să producă o creștere substanțială a prețurilor.

Față de luna ianuarie a anului trecut, prețul mediu al apartamentelor din cartierele de la marginea Bucureștiului a crescut cu doar 100 de euro, de la 53.900 la 54.000 de euro.

Asta în condițiile în care, în luna ianuarie a acestui an, erau la vânzare în acele cartiere aproape 2.300 de apartamente, cu 64% mai multe decât în ianuarie 2014.

Piața imobiliară de la periferia Bucureștiului este foarte diferită de cea din centru și nord. În vreme ce în cartierele muncitorești majoritatea apartamentelor sunt în blocuri comuniste, în centrul și nordul Capitalei apartamentele sunt fie foarte vechi, în clădiri istorice, fie foarte noi, în cartiere rezidențiale.

Per total, în luna ianuarie, în tot orașul erau la vânzare aproape 3.900 de apartamente, cu 70% mai multe decât în luna ianuarie a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri