BUSINESS CLUB. Cât costă să trimiți bani în România

Data publicării:
dolari americani contrafacuti - MFAX-4

Africa este regiunea cu cele mai ridicate comisioane la transferul de bani prin servicii ca Western Union sau MoneyGram. Ca să trimită acasă 200 de dolari, un muncitor african imigrant plăteşte cam 25 de dolari drept taxe şi comisioane.

Lucrătorii din Marea Britanie sau Franţa trebuie să achite în jur de 20 de dolari, iar cei din America - 12 dolari.

România este undeva la mijlocul clasamentului, arată datele de la Banca Mondială.

Pentru un transfer de 200 de dolari din Spania către România, intermediarul financiar cere circa 15 dolari. Aceleaşi tarife se aplică şi pentru Italia.

Remitenţele, adică banii trimişi acasă de muncitorii plecaţi în străinătate, au reprezentat anul trecut circa 2 la sută din Produsul Intern Brut al ţării, peste 4 miliarde de dolari.

În 2008, remitenţele au fost duble - 9,4 miliarde de dolari.

La nivel global, volumul total de bani trimişi acasă de muncitorii emigranţi este estimat anul acesta la 580 de miliarde de dolari, în creştere cu 40 de miliarde faţă de 2013.

Potrivit organizaţiei britanice Overseas Development Institute, reducerea taxelor globale aplicare transferurilor de bani dintr-o ţară în alta ar aduce economii de aproape 2 miliarde de dolari. Cele mai mari beneficiare ale reducerii de taxe ar fi ţările sărace, foarte dependente de remitenţe.

Ca să ţină pasul cu noile tehnologii, care vor permite transferul de bani prin platforme online ca Facebook, agenţiile specializate ca Western Union, MoneyGram, dar şi băncile ar trebui să vină cu soluţii practice şi costuri mai mici. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri