BUSINESS CLUB. Cel mai slab leu din ultimele luni

Data publicării:
curs leu euro

Dacă ar fi să o luăm pe analiză tehnică, de fapt, cursul euro-leu a fost în scădere. Diferenţa faţă de cotaţiile de deschidere şi cele de la final arată o mică reducere. Însă, faţă de ce am avut vineri, e o urcare serioasă. Cursul a urcat în special în afara orelor de tranzacţionare vineri seara, urcare despre care am vorbit atunci şi pe care o speram corectată o dată cu deschiderea pieţei. Nu a fost să fie. Mişcarea regională a fost de apreciere a euro. În cazul zlotului, chiar a fost puternică. De fapt, moneda poloneză a avut o perioadă dificilă. Euro s-a apreciat faţă de ea cu aproape 5%. Leul are o pierdere undeva la 1%.

4,51 lei pentru un euro a rezistat destul de mult ca nivel maxim al pieţei şi, odată ce s-a trecut peste, cursul îşi va cauta un nou nivel. Oricum, ce trebuie să remarcăm totuşi, este că urcarea este una lentă. Adică erau condiţii clare şi pentru o apreciere mai mare. Acum şi în perioada anterioară, dar totuşi piaţa noastră s-a mişcat mai încet. Şi în sus, şi în jos.

Pe de altă parte, odată ajunşi pe aici, 4,5 lei poate deveni un prag de jos. Ar mai avea totuşi de o perioadă de consolidare ca să devină dificilă intrarea sub 4,5 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri