BUSINESS CLUB. Consiliul Local Sebeş a redus cu 30% taxele pentru firme

Data publicării:
primaria-Sebes-consiliul-local

Prin scăderea taxelor şi impozitelor aplicate firmelor, la bugetul oraşului Sebeş se vor strânge cu 400.000 de euro mai puţin. Dar reducerea fiscalităţii înseamnă o încurajare a investiţiilor care, mai departe, generează încasari mai mari la buget.

Sebeşul, un oraş de 24.000 de locuitori, se poate lăuda că a atras până acum investiţii de peste un miliard de euro de la firme mari din industrie. Cea mai mare afacere este cea a austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer, care se ocupă de prelucrarea lemnului. În 2012, compania austriacă, care are la Sebeş peste o mie de angajaţi, a plătit la bugetul local taxe de 170.000 de euro.

Oraşul transilvănean este un punct central şi pe harta germanilor de la Daimler, constructorul Mercedes, care au decis să investească aici 300 de milioane de euro. Nemţii au în Sebeş fabrica Star Transmission, care face componente auto pentru Mercedes şi care, recent, şi-a extins producţia printr-o investiţie de aproape 40 de milioane de euro.

Alte nume mari pe lista angajatorilor din Sebeş sunt producătorul de plăci de lemn Kronospan, fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux şi fabrica de şosete Ciserom.

Banii economisiţi prin plata unor taxe mai mici vor putea fi folosiţi de firme pentru creşterea producţiei şi promovarea produselor.

„În ceea ce priveşte mediul de afaceri, cred că este o ideea bienvenită şi un pic atipică în contextul economic actual. Ştim cu toţii, vedem în fiecare zi în media că toată lumea încearcă să crească taxe şi impozite ca să obţină mai mulţi bani. În cazul Sebeşului, se pare că s-au găsit resurse şi primăria a reuşit să rezolve această problemă şi atunci mediul de afaceri beneficiază de o anumită relaxare în ceea ce priveşte aceste taxele şi impozitele”, afirmă Petre Ispir, directorul fabricii de şosete.

În total, în Sebeş sunt circa 1.200 de firme. Toate vor beneficia de reducerea de taxe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri