BUSINESS CLUB. Cum se fac bani din brazii aruncați la gunoi

Data publicării:
0701brazi-42451

După două luni, totul se transformă în îngrășământ ecologic, un îngrăşământ care poate fi folosit tocmai bine în campania agricolă de de primăvară.

În marile orașe, nu există container în care să nu fie aruncați cel puțin trei brazi. Din ei, reprezentanții unei firme de colectare fac profit: transformă pomii de Crăciun în ingrășământ pentru flori. Brazii uscați sunt tocați și lăsați două luni să fermenteze.

„Brazii se adună separat, avem trasee speciale pentru colectarea lor în tot orașul, acoperim tot orașul și pe această cale rugăm și locuitorii să depoziteze lângă containere, nu în containere acești brazi, ca să-i putem ridica mai ușor”, spune Horia Burlău, reprezentantul firmei de salubritate din Oradea.

Odată ajuns îngrășământ pentru flori, clienții nu întârzie să apară.

„Compostul se vinde acum la un preț începând de la 15 euro pe tonă, fără TVA, iar pentru pământul de flori, cel mai mic ambalaj începând de la un leu, fără TVA”, precizează Zoltan Kovacs, reprezentantul haldei ecologice din Oradea.

Anul trecut, la groapa de gunoi din Oradea au ajuns 45 de tone de brazi care au fost tocaţi şi transformaţi în îngrăşământ pentru flori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri