BUSINESS CLUB. Cumpărăturile de weekend sunt mai scumpe. Care este cea mai bună zi pentru aprovizionare

Data publicării:
produse supermarket-1

Comercianții au cele mai mari vânzari în weekend, mai ales sâmbăta, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite. Rezultatele acestuia se aplică însă și României. Datele din piață arată că centrele comerciale din România înregistrează sâmbăta și duminica circa 30-40% din vânzările totale dintr-o săptămâna. Americanii au descoperit însă ca sâmbăta și duminica nu sunt tocmai cele mai indicate pentru cumpărături.

Pentru cei care nu au timp decât la final de săptămână, vineri seara, de exemplu, ar fi un moment mai bun. Produsele scoase la promoție sunt mai multe, iar clientul ar avea de unde să aleagă. Sâmbăta deja este aglomerație și oferta se duce repede.

Comerianții speculează goana după reduceri și scot la vânzare produse pe care le vând mai greu și care, la o privire mai atentă, nici nu sunt prea folositoare. La magazinele de haine, de exemplu, sunt puse la promoție accesorii precum eșarfele sau curelele și hainele care au rămas din sezonul trecut.

Pentru cumpărăturile de mâncare, cea mai buna zi de cumpărături ar fi miercurea. E ziua în care încep pregătirile pentru vânzările mari din weekend și majoritatea comercianților își împrospătează stocurile. Atunci se pot cumpăra produse proaspete și pe alese.

În cazul hainelor, cea mai potrivită zi de achiziție ar fi tot miercurea sau chiar joia. În aceste două zile se găsesc cele mai multe articole pe raft si clientul poate alege. Uneori, în aceste zile mai apar chiar și reduceri.

Restaurantele sunt și ele mai ieftine în timpul săptămânii de lucru. Americanii, la fel ca și românii, ies în oraș sâmbăta să mănânce. Dar marțea pare să fie cea mai potrivită, pentru că atunci traficul din restaurante este cel mai scăzut, așa că ospătarii ar putea să fie mai amabili și chiar să ofere ceva în plus la meniu, pe gratis. Aceeași regulă se aplică și în cazul petrecerii timpului liber. Luni, marți și miercuri sunt zilele cu cele mai multe reduceri de prețuri la film și teatru. Sâmbăta, prețurile sunt chiar duble față de tarifele promoționale.

Și peste toate acestea, cumpărăturile în timpul săptămânii scutesc mulți nervi - e evitată aglomerația de la final de săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri