BUSINESS CLUB. Drumuri construite cu mapa. CNADNR are un șef la fiecare cinci angajați

Data publicării:
constructii drumuri cnadnr

Compania Naţională de Autorstrăzi şi Drumuri este o entitate complexă, iar asta se vede cel mai bine în complicata ei organigramă. 6000 de oameni lucrează la CNADNR, iar 1000 dintre ei sunt şefi.

De ce atât de mulţi oameni cu funcţii de conducere? Pentru că sunt multe birouri de condus. Compania naţională de Drumuri are 44 de secţii adunate în șapte direcţii regionale. În companie lucrează 19 tipuri de şefi, de la şefi de atelier, şefi de laborator, şefi de secţie şi până la directori economici, comerciali, regionali şi generali.

Din restul de 5000 de angajaţi, peste 2000 reprezintă personalul TESA cu funcţii de execuţie. Un sfert dintre ei sunt ingineri, peste 400 sunt economiști, iar 129 sunt consilieri juridici. Aceștia sunt cei care pot spune în ce măsură poate Compania de Drumuri să rupă contracte şi să câştige în instanţă eventuale procese intentate de constructori. Şi de soluţionarea licitaţiilor contestate, tot consilierii juridici se ocupă.

În rest, CNADNR are 1000 de specialişti - chimişti, geologi, traducători, experţi în siguranţa muncii şi, nu în ultimul rând, specialişti în relaţii sociale, un fel de intermediari între sindicate şi angajaţi.

În afara personalului TESA la CNADNR există şi 2700 de muncitori care efectuează diverse lucrări sau operează diverse aparate.

Cât dă Compania Naţională de Drumuri pentru remunerarea celor 6000 de angajaţi ai săi? 53 de milioane de euro, anul acesta. Este un fond de salarii în creştere cu 1,5 milioane de euro faţă de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri