BUSINESS CLUB. Idee de afacere: crescătorie de somni africani

Data publicării:
2202somn 20african-51057

În schimb, pentru a se dezvolta normal, acest pește are nevoie de apă caldă, indiferent de anotimp. Somnul african este considerat o delicatesă. Ca sa pună pe picioare afacerea aceasta, arădeanul a investit aproape jumătate de milion de euro.

În bazinele unde acum 20 de ani se umezeau plantele textile, un investitor din Arad crește mii de somni africani. Peștele poate fi gătit foarte ușor. Un mare avantaj al acestuia este că nu are solzi, iar carnea este slabă și foarte gustoasă.

Am ales somnul că îi un preț rezonabil și crește foarte repede. Într-un an de zile se poate consuma”, Ioan Crișan, administratorul crescătoriei.

Fiecare bazin are un sistem de contol al nivelului apei. Aceasta trebuie să aibă însă în jur de 27 de grade pentru a fi pe placul peștilor. Soluția vine din natură, sub forma apei termale.

Crescătoria de la marginea Aradului a fost înființată în 2008 și are, în prezent, 22 de bazine dintre care 15 sunt populate cu pești. Cei mai mici au 250 de grame, iar cei mai mari ajung la 15 kilograme.

Sunt vânduți în special restaurantelor, la un pret de 10 lei pe kilogram. Somnul african poate fi livrat și la domiciliul clienților, gata curățat. Somnul african a fost introdus pentru prima oară în Europa în 1974, în Cipru. Spre deosebire de somnul autohton, este mai agresiv dar și mai rezistent la boli. Avantajul în crescătorii este că suporta o densitate foarte mare în bazinele în care trăiește.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri