BUSINESS CLUB. Imobiliare în două viteze

Data publicării:
blocuri mediafax-1

O analiză a companiei de consultanţă HomeFinders arată că pretenţiile s-au majorat cu 2,6% în regiunile scumpe ale Capitalei - în zonele ultracentrale, centrale şi în nord. Preţul mediu cerut aici a fost de 68.750 de euro, cu 1.750 de euro mai mult decât în primul semestru al anului trecut.

La periferie, pretenţiile au scăzut. Preţurile solicitate în primele șase luni au fost cu 4,3% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în primul semestru al anului 2014, preţul mediu era de 52.650 euro, acum acesta a scăzut cu peste 2.000 de euro.

Proprietarii nu pot cere mai mult, fiindcă intră pe piaţă multe apartamente în blocuri proaspăt date în folosință. Prima jumătate a anului a adus o creştere semnficativă a volumului de oferte existente pe piaţă, inclusiv pentru locuințele la prețuri piperate.

În zonele scumpe ale Capitalei s-au înregistrat peste 9.300 de oferte de vânzare, în creştere cu aproape 15% faţă de anul trecut. Iar fiindcă potențialii cumpărători chiar au de unde alege, şansele proprietarilor de a licita în sus sunt minime. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri