BUSINESS CLUB. Interes crescut pentru locuințele scumpe

Data publicării:
apartamente lux

Apartamentele premium sau de lux sunt considetate cele cu suprafețe mari, plasate în cartiere bune ale orașului, iar în Capitală se vând din ce în ce mai bine. Tranzacțiile cu astfel de locuințe scumpe au crescut cu 12% anul acesta, arată o analiza realizată de Nordios. Interesul pentru ele ar urma sa crească și anul viitor.

40% dintre apartamentele scumpe cumpărate anul acesta au 3 camere. Sunt preferate de familiile tinere și pe termen lung valoarea acestui tip de locuință poate avea o evoluție foarte bună.

Și apartamentele mari de 4 camere sau mai mari au avut o pondere mare în achiziții, de circa 35%. Sunt cumpărate în general de familii numeroase.

Restul tranzacțiilor au fost cu apartamente scumpe, dar mici. Cele cu 2 camere și garsonierele de mari dimensiuni sunt cumpărate în special de investitori mici care speră că le vor putea vinde la un preț mai mare peste câțiva ani.

Interesul în creștere pentru aceste locuințe încurajează construirea unor blocuri noi în cartierele bune, precum și deblocarea proiectelor înghețate de criză.

Aflate în așteptare încă din 2008, lucrările la două ansambluri rezidențiale premium din nordul Capitalei au fost reluate. Blocurile vor avea peste 10 etaje și vor livra împreună în jur de 300 de apartamente, de 2, 3, 4 camere și penthouse-uri.

Investițiile se vor menține și la anul, când este programată demararea a două proiecte imobiliare care vor fi gata în 2017 și care care vor aduce în piața peste 350 de apartamente de lux.

De asemenea, și în zona Kiseleff-Aviatorilor au fost începute mai multe proiecte premium. Majoritatea sunt gândite înainte de începerea crizei și sistate în ultimii ani. Acestea vor aduce pe piață în jur de 150 de apartamente de la 2 la 4 camere și penthouse-uri.

În vreme ce în zona Floreasca există mai multe proiecte în derulare ce ar trebui să ajungă la finalizare în 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri