Sari la conținut
News Alert

Business Club | Ion Țiriac iese din acționariatul METRO

Potrivit unor estimări ale ziarului financiar omul de afaceri român ar fi încasat 70 de milioane de euro din vânzare, o estimare pornită de la o evaluare a afacerii METRO în România.

Grupul german a constituit pentru achiziţia la preţ preferenţial a pachetului deţinut de Ţiriac un provizion de 21 de milioane de euro, care a fost redus cu șapte milioane de euro în septembrie anul trecut, potrivit raportului companiei germane. Într-un raport din 2010, Metro anunţa un provizion de 27 de milioane de euro pentru recunoaşterea contabilă a acordării acestui drept acţionarului minoritar.

Deci e un mister în această privinţă şi de obicei Ion Ţiriac este foarte direct când vine vorba de tranzacţiile pe care le face. La fel în cazul vânzării participaţiei de 45% la Unicredit, parafată tot în acest an, au existat mai multe estimări ale valorii. Cotidianul il Mesagerio vorbea de peste 770 de milioane de euro, pe când la noi s-a vehiculat o sumă în jurul a 450 de milioane de euro.

Grupul german METRO a raportat pentru operaţiunile din România vânzări de 892 milioane de euro pentru anul fiscal 2014/2015, încheiat la sfârşitul lunii septembrie, în scădere faţă de 909 milioane euro în anul fiscal anterior. În anii de boom, era serios peste un miliard.