BUSINESS CLUB. Oltenii vor avea parc acvatic de 20 de milioane de euro

Data publicării:
12022013 20parc-49084

Contractul pentru complexul de agrement acvatic, care va fi amenajat în Parcul Tineretului din Craiova a fost semnat de primarul Lia Olguţa Vasilescu şi un consorţiu format din trei firme, printre care se află şi UTI, un abonat mai vechi la contractele primăriei din Craiova. Conform ultimelor date, investiţia în acest proiect se ridică la 86 de milioane de lei. Din aceşti bani, 30 de milioane de lei provin de la Uniunea Europeană, 41 de milioane de la bugetul primăriei şi 14 milioane de lei de la bugetul statului.

Peste aproximativ doi ani, în locul buruienilor de acum, craiovenii vor putea veni aici la un parc acvatic. Complexul va avea peste 6.000 de metri pătrați și va include un bazin olimpic.

Iniţial, sumele propuse pentru realizarea proiectului au fost ceva mai mici, respectiv 42 de milioane de lei. Ulterior însă, estimările au urcat la 73 de milioane de lei. Explicația autorităților cu privire la această majorare a fost legată de schimbarea soluţiilor tehnice la care se va recurge pentru construcţia acestui parc. În continuare, primarul Craiovei anunţă modificări, într-o primă fază doare de structură

Pentru realizarea acestui proiect primăria trebuie să se împrumute 9 milioane de euro. Problema este că edilii locali mai au un împrumut în derulare, contractat prin 2005, luat tot pentru modernizarea oraşului. Pe atunci, peste un milion de euro au fost investiţi într-o fântână arteziană muzicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri