BUSINESS CLUB. Profeții optimiste de la ING

Data publicării:
euro bani mediafax-1

ING consideră că ce a fost mai greu a trecut, chiar dacă vor mai fi companii sau sectoare care vor suferi încă ceva vreme. Dar economia, în ansamblul său, va intra în altă zodie.

Există premisele unei creşteri economice anuale de 4-5% până în 2020, cu o dobândă pe piaţă interbancară în jur de 5% şi inflaţie stabilă. Toate se vor vedea într-un curs mai bun.

„Noi vedem la nivelul lui 2020 adoptarea euro și chiar un curs de 3,50”, spune președintele ING Bank, Mișu Negrițoiu.

Preşedintele ING Bank îşi motivează aceste prognoze optimiste cu mai mulţi factori, printre care un proces dezinflationist stabil, care se va menţine în următorii trei-cinci ani, și o creştere economică în acest an de 2,5%, mult peste regiune, având în vedere că Ungaria, Polonia şi Bulgaria au un avans de circa 1%.

Va exista totuşi un segment care se va mişca mai greu. Consumul privat va creşte într-un ritm mai lent, de 1,4-1,5% anul viitor.

Chiar şi cu unele creşteri de salarii, încă există o retincenţă în a deschide buzunarele.

În plus există un decalaj între creşterea economică şi majorarea salariilor. De obicei, după ce se consolidează un ritm bun de creştere, încep să crească şi salariile, iar decalajul poate fi şi de doi trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri