Buzunarul tău | Taxi sau maşina personală?

Data publicării:
masini trafic captura

Astfel, pornim de la ipoteza că avem de parcurs, zilnic, 20 de km, dus-întors. Dacă la taxi, dăm în jur de 550 de lei pe lună, cu maşina personală nu cheltuim decât 150 de lei. Așadar, anual, vom scoate din buzunar 6.672 de lei pentru taxi şi 1.804 lei pentru drumurile făcute cu maşina personală.

Dacă calculăm strict kilometrii parcurşi, taxiul este de peste trei ori mai scump în raport cu maşina. Însă, la maşina personală se mai adaugă RCA-ul, ITP-ul, impozitul plătit la FISC, revizia şi anvelopele. Iar acestea sunt doar de cheltuielile previzibile, nu şi de eventuale reparaţii.

Concret, pentru un autoturism, cu un motor de 1,9, vom scoate din buzunar, anual, încă 2000 de lei, fără să mai punem la socoteală şi banii daţi la spălătoriile auto, în jur de 300 de lei pe an.

Prin urmare, dacă alegem taxi-ul, vom cheltui aproape 7000 de lei pe an. Dacă alegem autoturismul personal - minimum 4000 lei.

Dacă, în schimb, veţi călători cu transportul în comun, veţi plăti aproximativ 1.500 lei pe an, atât pentru abonamentul la autobuz cât și la metrou.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri