Camera de Comerț a Ungariei: Vestul României, cel mai mare concurent. Restul, ”irelevant” economic

Data actualizării: Data publicării:
parragh

Șeful Camerei de Comerț a Ungariei afirmă într-un interviu că principalul competitor al Ungariei devine vestul României, în timp ce zona „de dincolo de Carpați” este irelevantă din punct de vedere a competiției economice.

Foto: Parragh Laszlo, șeful Camerei de Comerț a Ungariei. Sursa foto: Camera de Comerț a Ungariei,  www.mkik.hu

România devine cel mai mare concurent al Ungariei în această parte a Europei, zona Transilvaniei numită „Partium” fiind un concurent teribil de puternic, a declarat președintele Camerei de Comerț a Ungariei, Parragh László, într-un interviu dat publicației maghiare, Azonnali.hu, preluat și de Profit.ro.

Partium este un teritoriu delimitat în trecut la vest de râul Tisa și la est de Transilvania propriu-zisă. În prezent județele Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România, dar și Transcarpatia din Ucraina și zone din estul Ungariei, corespund delimitării geografice.

„Partium este însă un concurent teribil de puternic. Ținutul Secuiesc are statut special, iar zona dincolo de Carpați este o categorie irelevantă în acest context", a mai spus președintele Camerei de Comerț a Ungariei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri