Capcanele din spatele reducerilor

Data publicării:
reduceri

Cei care şi-au propus să profite de reducerile de preţuri ar trebui să ştie care sunt şiretlicurile menite să îi scape pe comercianţi de mărfurile cu preţuri piperate.

Când luati la pas magazinele în perioada de soldare, nu vă repeziţi la primele produse pe care le găsiţi. Acestea au de obicei preţuri mai mari, iar soldurile sunt îngrămădite undeva în spatele magazinului. Verificaţi etichetele şi asiguraţi-vă că preţurile sunt cele corecte.

Nici anunţurile din vitrine nu sunt tocmai în concordanţă cu realitatea de pe etichete.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de procentele uriaşe afişate de vânzători în vitrinele magazinelor. Mulţi dintre ei au început adevăratele reduceri încă de la Crăciun. Pentru a nu face cumpărături scumpe, este bine să alegeţi magazinele cu produsele cărora sunteţi obişnuiţi.

Printre cei aflaţi la vânătoare de chilipiruri sunt însă şi cumpărători care nu se lasă uşor înşelaţi.

Aveai un articol unde îţi apărea că este redus şi surpriză, pe bonul de la casă, nu era preţ redus, era preţ normal. Au mai fost alte aspecte care sugerează consumatorului un avantaj comercial mai mare decât cel real, deci să spunem reduceri succesive, dar care nu se adună”, a afirmat Bogdan Nica, preşedintele ANPC.

Soldările se desfăşoară în perioada 15 ianuarie-15 aprilie şi au reguli clare. Reducerile pot fi aplicate numai la preţurile practicate în ultimele 30 de zile calendaristice. Comercianţii care scumpesc artificiale produsele pentru ca mai apoi să aplice reduceri riscă amenzi de până la 20 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri