Ce imobile caută cumpărătorii cu bani

Data actualizării: Data publicării:
apartamente bloc

Românilor le place luxul, iar unii chiar şi-l permit. Este o tendinţă vizibilă în cazul locuinţelor exclusiviste: se cumpără tot mai multe, în ciuda preţurilor piperate, care ajung şi la 3 milioane de euro. Cele mai scumpe proprietăţi sunt cele cu ieşire la lac. Cumpărătorii care nu se pot rupe de oraş investesc ori în clădirile istorice ori în imobilele nou-nouţe din Bucureşti.

„Casa de pe lac” este situată în Buftea şi are o deschidere de 70 de metri către luciul de apă. Apropierea de lac atârnă greu în preţul imobilului: proprietarul cere 2 milioane de euro. Fără o asemenea privelişte, preţul nu ar fi depăşit un milion de euro, spun specialiştii.

„Avem camera de cinema cu proiector, restul de alte tipuri de media, poți să stai pe canapea să te uiți la un film și în același timp să vezi și lacul”, spune Răzvan Oprescu, proprietar.

Asemenea proprietăţi cu vedere la lac se găsesc şi la Snagov sau în Corbeanca. Iar constructorii ştiu clar cui se adresează:

„Sunt oamenii care vor liniște sau oamenii care deja au o anumită vârstă și preferă aerul, natura”, afirmă Robert Teodorescu, specialist imobiliar.

Cumpărătorii care nu renunţă la viaţa în metropolă sunt fie în căutarea unei clădiri istorice, preferabil proaspăt renovată, fie vor o locuinţă modernă.

Cartierul Primăverii din Capitală este extrem de vânat pe piața de lux. În această zonă, prețul unui apartament pornește de la 200 mii euro și ajunge ușor la 350 mii euro pentru 100 mp.

Adică între 1.500 şi 5.000 de euro metrul pătrat, faţă de un preţ cuprins între 5.000 şi 8.000 de euro, înainte de criza financiară. Însă nu toţi ajung să se mute în locuinţa cumpărată. Potrivit specialiştilor, unu din patru cumpărători de asemenea nivel este simplu investitor: plăteşte acum mai puţin şi revinde cu profit mai încolo.

Asta e prețul, mai jos nu se duce, mai sus, poate. Și atunci, e bine să investești în momentul ăsta”, afirmă Robert Teodorescu, specialist imobiliar.

Aproximativ o treime dintre proprietăţile disponibile la acest moment pe piaţa imobiliară valorează peste un milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri