Carnea de vită din România ajunge pe mesele chinezilor. O delegaţie sino-română vizitează abatoare şi laboratorul DSV din Alba

Data publicării:
vaca-1

O delegaţie formată din zece reprezentanţi ai Autorităţii de Control a Calităţii din China vizitează joi mai multe abatoare de bovine din judeţul Alba, dar şi laboratorul de analize al Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba, în cadrul unei înţelegeri încheiate acum un an. Ţara asiatică s-a arătat interesată să importe din România carne de bovine, porci vii, oi şi păsări, precum şi lapte şi produse din lapte.

Străinii vor fi însoţiţi de reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare din România.

Chinezii au sosit aici luni şi vor rămâne până săptămâna viitoare. Întâlnirea a fost stabilită de cele două părţi în urma cu un an, când s-a semnat un Memorandum de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor. Atunci, chinezii s-au arătat interesaţi să importe din România carne de bovine, porci vii, oi şi păsări, precum şi lapte şi produse din lapte.

Până acum au fost semnate protocoale de înţelegere privind exportul de bovine pentru reproducţie şi exportul de carne de porc congelată în Republica Populară Chineză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri