Case ”Made in Germany” în nordul Capitalei

Data publicării:
hufhaus 1

Un investitor de origine română, stabilit de mai mulţi ani în Marea Britanie, îşi propune ca din acest an să demareze un proiect imobiliar exclusivist în zona de nord a Capitalei, acolo unde vrea dezvoltarea unor case “la cheie” “Made în Germany”, prin intermediul unui parteneriat cu Huf Haus, o companie cu tradiţie din Germania, potrivit wall-street.ro. Huf Haus este specializată în construcţia şi proiectarea de case în regim “all-inclusive”, dar care ajung să coste chiar şi peste un milion de euro.

„Casele showroom vor prezenta cunoscutul stil arhitectural al Huf Haus, caracterizat de simbioza dintre lemn şi sticlă şi unele dintre cele mai avansate tehnologii pe care le oferă compania noastră”, a afirmat  Georg Huf, managing director al Huf Haus.

Dezvoltarea proiectului va fi posibilă pe un teren dintr-o zonă exclusivistă situată în nordul Bucureştiului. “Într-o primă fază vorbim despre două proiecte de case, care vor deservi şi drept showroom-uri de  prezentare. Planul va fi că an de an să realizăm între 6-10 astfel de proiecte, iar preţul de pornire al unui proiect de casa Huf Haus, realizat în totalitate în Germania, va depăşi 600.000 de euro şi va creşte în funcţie de dotările sale şi de suprafaţă. Întregul proces de producţie, de la proiectare, la producţie şi inclusiv la construcţie va fi realizat în Germania, cu angajaţi Huf Haus, iar construcţia unei case ar urma să dureze până la cel mult 5 luni”, a mai precizat Michael Baumann, director de marketing și vânzări.

Oficialii Huf Haus susţin că atât proiectarea casei, designul, cât şi pregătirea materialelor necesare construcţiei sunt realizate în Germania, prin intermediul unor companii partenere, iar transportul este asigurată în ţară prin intermediul propriei flote de maşini, iar construcţia se realizează în totalitate prin intermediul specialiştilor germani care, pe tot parcursul construcţiei, se vor afla pe şantierul proiectului. Pentru construcţia unei singure case lucrează, în medie, circa 70 de angajaţi.

Până în momentul de faţă, proiecte ale Huf Haus au fost recepţionate de peste 10.000 de familii, în condiţiile în care compania dezvoltă, în medie, între 100 – 120 de case pe an.

“60% dintre proiectele de case sunt vândute în Germania şi circa 40% în străinătate. Marea Britanie este în prezent a doua piaţă ca importanţă, cu 20-25 de proiecte, în medie, pe an, dar şi Elveţia, acolo unde ne-am intensificat prezenţa în ultimii ani”, au mai precizat oficialii companiei.

Cu peste 400 de angajaţi şi peste 10.000 de familii care locuiesc în proiectele dezvoltate de grupul german, Huf Haus a încheiat anul trecut cu un rulaj de peste 80 de milioane de euro şi se pregăteşte să testeze şi pieţe cu potenţial aşa cum este şi cazul României, într-un pariu în care compania se arată extrem de încrezătoare.

Sediul central al Huf Haus se află în localitatea Hartenfels din Germania, iar facilitatea de producţie a companiei în care este prelucrat lemnul se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 mp.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri