Cât costă apartamentele în Bucureşti după criză

Data publicării:
imobiliare

Sunt însă unele cartiere din Bucureşti în care locuinţele şi-au păstrat preţul mult mai bine decât în restul oraşului. S-au ieftinit, dar mai puţin. Cine a trebuit să vândă nu a pierdut atât de mulţi bani.

În ciuda poziţionării bune, valoarea apartamentelor din zona Unirii s-a topit rapid după declanşarea crizei. În şase ani s-au ieftinit cu 60%. Mult mai bine stau lucrurile pentru cei care au apartamente puţin mai la nord. 

În zona Dacia, apartamentele s-au ieftinit cel mai puţin în anii de criză, arata datele Imobiliare.ro colectate de Wall Street.ro. Garsonierele de acolo au în prezent un preţ mediu de 62.000 de euro, mai mic cu 31% faţă de acum şase ani, în vreme ce apartamentele cu două camere costă în medie 84.000 de euro, în scadere cu 37%. Sunt procente decente de scădere în condiţiile în care media scăderii se duce spre 60%.

Chiar şi cu aceste scăderi, apartamentele din zona Dacia sunt mai scumpe decât în restul capitalei, însă cartierul este considerat destul de bun. Relativ aproape de Dacia este zona Batiştei, în care preţul locuinţelor a ramas de asemenea ridicat. Garsonierele s-au ieftinit cu 36% în timpul crizei şi costă în medie 42.000 de euro.

Un alt cartier central, în care locuinţele şi-au păstrat preţurile ridicate, este zona Universitate, unde un apartament cu trei camere costă acum, în medie, 95.000 de euro, cu 39% mai puţin decât înainte de criză.

Însa triunghiul Universitate, Dacia, Batiştei nu este singura regiune în care locuinţele s-au ieftinit mai puţin decât în restul capitalei.

Mai în nord, în zona Banu Manta, preţul mediu al apartamentelor cu trei camere se menţine la 100.000 de euro, după o ieftinire de 39% în ultimii şase ani. Deşi blocurile de acolo nu sunt diferite de cele din restul oraşului, zona este una verde, iar locuitorii ei au acces rapid la mijloacele de transport în comun.

În jumatatea de nord a Bucureştiului locuinţele şi-au menţinut mult mai bine preţurile, însă sunt şi cartiere sudice în care ieftinirea provocată de criza a fost relativ mică.

Cel mai bun exemplu este zona Coşbuc, unde un apartament cu trei camere costă în medie 100.000 de euro, în scădere cu 38% faţă de 2008. Pentru această zonă a contat foarte mult apropierea de centru.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri