Cea mai scumpă casă din România

Data actualizării: Data publicării:
casa-de-vanzare-25-camere-bucuresti-calea-victoriei-69334932

Cea mai scumpă proprietate rezidenţială din România este scoasă la vânzare pe site-urile specializate cu 18,5 milioane de euro şi este vorba despre o vilă cu 25 de camere, construită în anul 1888, situată pe Calea Victoriei din Bucureşti, reiese din datele transmise de site-ul imobiliare.ro, la solicitarea News.ro.

casa-de-vanzare-25-camere-bucuresti-calea-victoriei-69334932

Vila cu 25 de camere are o suprafaţă utilă de 3.500 de metri pătraţi, fiind amplasată în zona Calea Victoriei din centrul Capitalei. Clădirea a fost ridicată în anul 1888 şi este încadrată în lista monumentelor istorice.

Construcţia este situată pe un teren cu o suprafaţă de 7.992 de metri pătraţi.

Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe locuinţe din România se regăseşte o vilă cu 20 de camere din zona Aviatorilor şi este scoasă la vânzare cu un preţ de 8 milioane de euro. Imobilul este dotat cu tehnologie de climatizare şi trei lifturi.

Casa are o suprafaţă construită de 1.470 de metri pătraţi, pe un teren de 490 de metri pătraţi, fiind ridicată în urmă cu doi ani.

O vilă din zona Lascăr Catargiu din Piaţa Romană s-a poziţionat pe locul al treilea în clasamentlul celor mai scumpe proprietăţi rezidenţiale din România, cu un preţ de 5,99 milioane de euro. Casa are 12 camere dispuse pe o suprafaţă utilă de 1.000 mp. Imobilul, construit înainte de anul 1990, are două etaje şi partener, cu un garaj anexat.

O altă zonă cu proprietăţi de lux este Dorobanţi, unde cea mai scumpă locuinţă este o vilă cu 22 de camere, care a fost scoasă la vânzare pentru 5,2 milioane de euro. Imobilul are o suprafaţa utilă de 1.050 mp, opt băi şi şase locuri de parcare.

Aceste proprietăţi sunt urmate în clasament de o vilă din Pipera, amplasată în zona Iancu Niculae, al cărei preţ de achiziţie este de 520.000 de euro. Construcţia din anul 2008 are şapte camere, cu o suprafaţă utilă de 480 mp.

Vânzările locuinţelor de lux au crescut spectaculos în ultimii cinci ani şi au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieţei imobiliare, principalii cumpărători fiind românii cu venituri ridicate şi expaţii care conduc companii multinaţionale, potrivit datelor transmise în septembrie de agenţia imobiliare Regatta Real Estate.

Circa o treime din proprietăţile disponibile pentru vânzare pe segmentul de lux sunt listate la preţuri de peste un milion de euro, arată sursa citată.

Totodată, cel puţin pe acest eşantion, preţurile rămân semnificativ mai mici decât în 2008. Astfel, în zona Primăverii, preţurile terenurilor variază între 2.000 şi 4.000 de euro pe metrul pătrat, iar apartamentele se vând cu preţuri cuprinse între 1.500 şi 5.000 de euro metrul pătrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri