Sari la conținut
News Alert

Câţi bani fac hotelurile de pe litoralul românesc

 

"Câştigurile pe sezon ale unui hotel de pe litoral variază între 500 de euro pe cameră într-o unitate din sud, la 1.000 de euro pe cameră sau chiar şi 3.000 de euro în Mamaia. Ca să-ţi recuperezi o investiţie într-iun hotel din Sud durează cam 15 ani, iar în Mamaia o investiţie poate fi recuperată chiar şi în 5 ani, dacă hotelul este bine amplasat", a spus Murad, citat de Mediafax.

Acesta a afirmat că un hotel de 200 de camere din staţiunile din Sud poate face un profit net de 100.000 de euro, iar o unitate similară, tot de 200 de camere, dar din Mamaia, poate să rămână "uşor" chiar şi cu un profit de 400.000-500.000 de euro pe sezon.

Pe de altă parte, patronatele din turism susţin că tarifele de pe litoral nu vor creşte îb 2015.

"Dacă guvernanţii vor avea un moment de rădăcire şi vor reduce TVA, chiar dacă vor scădea preţul utilităţilor, noi vă garantăm că vom micşora tarifele la cazare. Dar în condiţiile actuale, cu acest TVA, cu aceste preţuri la utilităţi, vom menţine tarifele şi pentru 2015 aşa cum sunt acum. Vor fi cazuri de hotelieri care din cauza investiţiilor mari în extinderi, piscine etc. vor creşte uşor tarifele", a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia.

Murad spune că din totalul profiturilor unui hotel, 35% sunt impozite directe şi indirecte.

"Este foarte mult. Imens. Şi sunt convins că mulţi dintre noi nu ştiu de multe alte taxe care trebuie plătite, şi o să ne vină apoi din urmă să plătim de zece ori mai mult. Aşa de multe taxe sunt, că fiecare patron va trebui să angajeze un om special ca să caute ce taxe mai trebuie să plătim", a adăugat oficialul FPTR.

Pe aceeași temă