Ce a găsit Costin Borc în Ministerul Economiei: Oamenii se pârăsc între ei, salariile sunt mici

Data publicării:
minister

Ministrul Economiei a vorbit, pe larg, despre situația găsită după preluarea portofoliului. „Primesc mail-uri în care oamenii se pârăsc unii pe alții. Se întâmplă și în sectorul privat, bineînțeles, dar nu la nivelul ăsta. Ministerul Economiei este un minister care a suferit în anii de tranziție. A suferit pentru că, probabil, cineva a gândit puțin cum se spunea că a gândit Elena Ceaușescu, care a refuzat măririle de salarii pentru profesori și pentru doctori, pentru că – vezi, Doamne! - profesorii dădeau meditații, iar doctorii primeau bani la spitale. Și atunci, o să fiți mirați, în Ministerul Economiei sunt unele din cele mai mici salarii dintre ministere. Ce înseamnă asta? Înseamnă că oamenii se deprofesionalizează, pentru că cei buni vor pleca la alte ministere sau ies din sistem”, a declarat Costin Borc.

Unii funcționari au fost însă recompensați, de-a lungul timpului, cu posturi în consiliile de administrație ale societăților din subordinea Ministerului Economiei, a precizat ministrul. „În momentul în care creăm această încurcătură între poziția unui funcționar public ca director în minister și poziția lui – poate pe un venit chiar mai mare decât salariul – într-un consiliu de administrație, se pune întrebarea pe cine reprezintă? În mintea lui, pe cine reprezintă?”, a insistat ministrul.

Trebuie găsită o soluție de mărire a salariilor. Salariile să fie niște salarii corecte și oamenii să fie mulțumiți și să lucreze pentru aceste salarii, nu să vină în minister pentru că vor obține un Consiliul de Administrație”, a subliniat el.

Fără contracte de comodat

Costin Borc a vorbit, la Digi24, și despre contractele de comodat. „Am găsit, tot din lipsa unor posibilități bugetare, enorm de multe lucruri, obiecte din minister în comodat, date în comodat de societăți din subordinea ministerului: copiatoare, mașini, calculatoare, televizoare. Ordinatoarele colaboratorilor mei, o parte din ele, sunt în comodat. Ce creează asta? Creează o dependență, o încurcătură. Care e scopul meu ca funcționar în minister? Pe cine servesc: pe cel care îmi dă calculatorul și televizorul sau mașina sau mă gândesc la ce trebuie să facă Ministerul Economiei? Am tăiat toate contractele de comodat în prima zi când am ajuns în minister și acum lucrurile încep să plece. O să cumpărăm calculatoare”, a spus Costin Borc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Care ar fi cauza morții lui Andrei Versace. Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori
Digi FM
Un cântăreț de 35 de ani a murit electrocutat, în timp ce susținea un concert. Bărbatul era căsătorit de doar...
Pro FM
Britney Spears, noi detalii după divorțul de Sam Asghari: „Nu voi mai fi niciodată cu un alt bărbat”
Film Now
Julia Roberts, fotografie inedită cu soțul ei, la aniversarea a 22 de ani de căsnicie. Fanii: „Dragostea...
Adevarul
Cel mai eficient tratament pentru alcoolici. Cum recunoaștem semnele
Newsweek
Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific
Digi FM
Fostul astronaut Buzz Aldrin, declarații despre Anca, românca pe care a luat-o de soție: „Sunt cel mai...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Primul soț al lui Shannen Doherty, un actor cu trecut întunecat și „un supraviețuitor al cancerului”: Ea a...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...