Ce profituri fac producătorii germani din mașinile vândute

Data publicării:
porsche-macan-image

Profitul înregistrat de producătorul german Porsche a fost anul trecut cu 9% mai mare comparativ cu 2016.

porsche-macan-image

Porsche a obţinut un profit record de 17.250 de dolari pe maşină în 2016, cu 9% mai mare faţă de anul anterior, relatează Reuters. Veniturile pe automobil ale Porsche sunt de aproape 99.000 de dolari.

Producătorul de automobile sport, divizie a grupului Volkswagen, a livrat anul trecut 238.000 de automobile şi a obţinut un profit operaţional record, de 3,9 miliarde de euro, în creştere cu 14% comparativ cu 2015, potrivit News.ro.

Astfel, de fiecare dată când Porsche vinde un automobil 911 sau un SUV Cayenne, poate cu profitul obţinut să cumpere un Chevy Cruze.

În schimb, Daimler a obţinut anul trecut un profit de circa 5.000 de dolari pe vehicul, relativ egal cu cel al BMW.

Unul dintre motivele pentru care Porsche obţine un profit atât de mare este  preţul ridicat al

automobilelor sale.

Chiar şi producători de automobile de lux precum Mercedes oferă ocazional versiuni mai ieftine ale acestora, pentru a atrage cumpărători. În plus, clienţii Porsche plătesc mai mult pentru reputaţia brandului.

Ferrari cunoaşte la rândul său acest joc. Profitul operaţional al producătorului italian de automobile sport este de aproape 90.000 de dolari pe vehicul. Dar circa 30% din afacerile Ferrari sunt generate de motoare, parcuri de distracţii şi alte activităţi care nu au legătură cu atomobilele. Totodată, compania italiană fabrică doar 8.000 de maşini pe an, ca strategie de menţinere a preţurilor la un nivel ridicat.

Porsche în schimb este în prezent la circa o zecime din mărimea BMW, iar în ultimii trei ani a crescut producţia anuală cu 47%.

Gama Porsche include în prezent automobilul sport 911 GT3, al cărui preţ porneşte de la 144.000 de dolari. În plus, creşterea profitului Porsche a coincis cu lansarea în 2014 a celui mai accesibil model, SUV-ul Macan, care asigură aproximativ 40% din vânzările companiei.

Preţul Macan porneşte de la 47.500 de dolari, dar puţini cumpărători ai modelului se mulţumesc cu versiunea de bază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri