Ce spun oficialii de la Băneasa despre sosirea lui Jean - Claude Juncker

Data actualizării: Data publicării:
avion1

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a trimis Corpul său de control la compania Aeroporturi București, care are în subordine și aeroportul Băneasa, pentru a investiga respectarea procedurilor de operare.

Aceasta după ce aeroportul Băneasa a fost scena unei întâlniri ratate între șeful Guvernului, Viorica Dăncilă, și șeful Comisiei Europene, Jean - Claude Juncker, după ce avionul ultimului a ajuns mai devreme decât trebuia.

Oficiali din cadrul Companiei Aeroporturi București care are în subordine aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) și Băneasa spun că verificările Ministerului Transporturilor nu vor indica nimic neînregulă, ”pe chestia aceasta, cel puțin”.

Situațiile în care aeronavele ajung mai devreme nu sunt rare, în special la cursele lungi, Dacă este posibil, aeronavelor li se permite aterizarea. „Doar nu pot fi ținute în aer”, spune o sursă din cadrul aeroportului. Aceasta cu atât mai mult cu cât zborul șefului CE era unul privată.

Cât privește gestul ministrului Transporturilor, Lucian Șova, de a își trimite corpul de control pentru verificări, acesta este interpretat mai degrabă ca un exercițiu de imagine al ministrului. Lucian Șova este unul dintre miniștrii nu atât vizibil pe scena publică, cât posesor al unui mandat important.

Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, luni după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul Iniţiativa celor Trei Mări. Guvernul a susţinut că aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunţată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului şi l-a dus la hotel.

Cel mai probabil, până la sfârşitul săptămânii, vor exista primele concluzii ale investigaţiei declanşate de Ministerul Transporturilor, potrivit surselor citate.

„În legătură cu vizita de luni a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ministrul a solicitat azi Corpului de control să investigheze dacă şi cum au fost respectate procedurile de către experţii instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, a acelor persoane care au gestionat această situaţie”, a declarat surse oficiale din Ministerul Transporturilor, pentru News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri