Cea mai mare inflație din 2013. Teodorovici: Efectul salariilor mărite se va tempera

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici mare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor a vorbit în această seară, la Digi24, despre inflaţie şi despre aşteptările statului privind evoluţia preţurilor. Vor scădea, spune ministrul. Se vor regla datele până la finalul anului, ne spunea în urmă cu ceva săptămâni.

Partea de creșteri salariale s-a aplicat, acest lucru nu mai continuă. Economia ar trebui să înceapă să fie cea pe care o sperăm. Să mergem pe partea de investiții foarte mult în acest an. E un început al marilor investiții în România. Dependența noastră de spațiul european e foarte mare, la 80%, ceea ce face ca orice mișcare în acea zonă să se simtă efectele și în România”, a spus Eugen Teodorovici la Jurnalul de seară.

Prețul alimentelor nu va mai crește, pentru că vine vara şi vom avea legume şi fructe şi de la noi, vom importa mai puţin măcar în acest sector. Dar legumele acestea tot cu maşina sunt duse la piaţă. Iar carburanţii sunt mai scumpi. Guvernul a contribuit cu supraacciza introdusă anul trecut.

Și mediul extern contribuie la scumpire, pentru că a crescut prețul barilului. Efectele se vor vedea prima dată la pompă, apoi în preţuri.

Citiți și:  Cea mai mare inflație din ultimii cinci ani. Ce înseamnă și cine e de vină?

Guvernul României a intrat în faza de negare. Nu e de acord cu o instituție din subordinea sa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri