Cei mai bogați români. Ioan Niculae, Dan Adamescu și Ion Țiriac sunt în fruntea clasamentului

Data publicării:
bani 2-7

Ioan Niculae este cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro, obţinută din agricultură, energie şi turism. Afacerile i-au mers mai bine decât anul trecut, când ocupa poziţia a doua. „Mi-e ruşine de milioanele pe care le-am pierdut, din cauza unor greşeli de-a lungul anilor, pentru că au fost şi multe greşeli, în afaceri mai şi greşeşti, nu faci totul perfect. Cifra de afaceri a grupului a depăşit 1,27 de miliarde de euro la sfârşitul anului trecut”, a spus el.

Locul doi este ocupat de Dan Adamescu, cu o avere de 900 de milioane de euro, bani proveniţi din imobiliare, media şi asigurări. Ion Ţiriac îşi păstrează poziţia de anul trecut, rămânând pe locul 3 al clasamentului. El are o avere estimată la 800-850 de milioane de euro.

Au existat şi căderi spectaculoase. Omul de afaceri Frank Timiş, aflat în fruntea clasamentului în ultimii doi ani, a ajuns în 2013 pe locul 20. Cea mai mare scădere a fost înregistrată însă de Dinu Patriciu. În ultimul an, averea omului de afaceri a rămas undeva la 250 de milioane de euro şi din top 10 a ajuns abia pe locul 17.

Investiţiile în agricultură şi în sănătate au fost anul acesta căştigătoare, spun specialiştii. Aşa că mulţi au sesizat oportunitatea şi s-au reorientat. „Am pătruns în frumuseţea investiţiilor în pământul agricol, în producţia agricolă. Sunt foarte mulţi oameni care au trecut de la mica agricultură de subzistenţă la agricultura de business”, a explicat Camelia Șucu, femeie de afaceri.

Nu la fel de fericiţi au fost milionarii care au mizat pe imobiliare şi comerț.

Totalul averilor din top 300 este de 21,5 miliarde de euro. Cu 5 miliarde de euro mai puţin decât în 2012 şi cu 8 miliarde de euro mai puţin faţă de 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri