Cei mai mari datornici la stat. RATB și Poșta Română sunt cap de listă

Data publicării:
Tramvai-Mediafax ratb

Prima firmă privată cu datorii la stat aflată pe lista Fiscului este Compania de Supraveghere IG, deţinută de omul de afaceri George Ivănescu din Buzău.

Are taxe neplătite de 141 de milioane de lei şi se află pe locul al patrulea în clasamentul tuturor datornicilor.

Pe poziţia următoare se află Rompetrol Downstream, cu o datorie de 108 milioane de lei. Acţionarul majoritar nu este unul oarecare, ci compania kazahă KazMunaiGaz.

Pe poziţia a şasea în clasamentul întocmit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se mai află și Transilvania General Import Export, una dintre afacerile fraţilor Ioan şi Viorel Micula.

Pe lângă cele aproape 100 de milioane de lei, reprezentând impozite neplătite de această firmă, cei doi mai figurează în top şi cu alte firme cu datorii la stat.

Cei mai mari datornici la buget sunt însă companii de stat, pentru care Fiscul nu va demara proceduri de executare silită a acţionarilor. Cap de listă este Regia Autonomă de Transport Bucureşti, cu o restanţă de peste 440 de milioane de lei, la finele anului trecut.

Podiumul este completat de Poşta Română, cu datorii de 175 de milioane de lei şi de Electrocentrale Bucureşti, cu aproape 169 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri