Cele mai avantajoase zile pentru cumpărături

Data publicării:
carne in supermarket - 5489244-Mediafax Group-Silviu Matei

Hipermarketurile au cele mai mari vânzări în timpul weekendului, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite. Peste o treime din vânzări se fac sâmbăta şi duminica, la fel ca în România, spun reprezentanţii industriei alimentare.

Mergem în mall, ne plimbăm, mâncăm la un restaurant, facem și cumpărături ca să pierdem o zi la sfârșitul săptămânii”, spune Dragoş Frumosu, reprezentant al industriei alimentare.

Cel mai bine ar fi să vă planificaţi cumpărăturile la mijlocul săptămânii, spun specialiştii. Produsele sunt proaspete şi magazinele nu sunt atât de aglomerate.

Miercurea este cea mai bună zi pentru cumpărături. Atunci, comercianții se pregătesc pentru vânzările mari din weekend și își împrospătează stocurile.

Mare atenţie la promoţii, avertizează specialiştii.

Ne putem păcăli văzând niște produse imediat la intrarea în magazin, să luăm repede și să ajungem poate la concluzia că, la raftul specific, produsul respectiv, găsim lucruri mai ieftine și de aceeași calitate”, mai spune Dragoş Frumosu.

Aşa se explică şi faptul că, în primele trei luni, cumpărăturile la ofertă au crescut cu 70%. Unu din şase lei cheltuiţi a fost pentru un astfel de produs. Nu doar alimentele sunt mai ieftine în timpul săptămânii. Şi restaurantele îşi stabilesc preţurile în funcţie de clienţi.

„Avem nevoie de promoții mai mult în timpul săptămânii, deoarece în timpul săptămânii traficul de turiști este mai redus”, spune Istvan Lazar, managerul unui restaurant din Oradea.

Dacă vreţi să ieşiti la restaurant şi în acelaşi timp să faceţi economie, atunci seara de marţi este cea mai indicată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri