Cele mai ieftine bilete de avion. Momentul ideal pentru cumpărare: nici prea devreme, nici prea târziu

Data publicării:
avion-13

Biletele de avion sunt mai scumpe dacă le iei cu prea mult timp înainte. Trebuie găsit un echilibru: nici prea devreme şi cu siguranţă nici prea târziu, când preţurile devin exorbitante. Goana după preţurile mici înseamnă, de multe ori, o vânătoare în orb, pentru că preţurile se schimbă din minut în minut, în funcţie de cerere, deci timpul de gândire este scurt. Achiziţia online a unui bilet durează trei-patru minute, cu tot cu verificarea datelor de pe card. Dacă însă procesul de împotmoleşte, se pierde o oportunitate care poate valora şi sute de euro. Un studiu arată că există o regulă generală de cumpărare care, dacă este respectată, aduce economii importante pentru călători.


Companiile aeriene pun în vânzare bilete şi cu zece luni înainte. Momentul ideal al achiziţiei este însă situată undeva între o lună şi trei luni înainte de plecare, în nici un caz cu două săptămâni înainte.

Regula aceasta este generală, pentru că apar diferenţe între continente. Cel mai bun moment pentru a cumpăra bilete de avion pe rutele din Europa este cu 151 de zile înainte de plecarea efectivă, nici mai mult, nici mai puţin. Atunci sunt cele mai bune tarife, potrivit unui studiu al agenţiei de turism CheapAir. Pentru America, momentul optim este cu 54 de zile înainte, iar pentru Asia, cu 129 de zile în avans.

Diferenţele de preţ sunt importante. Dacă biletul este cumpărat cu 30-100 de zile înainte, preţul mediu plătit a fost cu 33 de dolari mai mare. Însă şi mai important este că diferenţa dintre cel mai mic tarif şi cel mai mare trece de 300 de dolari. Calculele sunt făcute pentru tarifele din America, dar proporţiile se păstrează şi în cazul Europei.

Ca reducerea de preţ să fie şi mai sigură, atunci călătorii ar trebui să ştie că dacă vor să plece în perioada sărbătorilor de iarnă, de exemplu, atunci trebuie să îşi facă rezervarea înainte cu şase luni. La fel, biletele trebuie cumpărate din timp şi în cazul călătoriilor în afara ţării sau când există un program bine stabilit dinainte. Dacă zilele de plecare sunt flexibile, atunci vânătoarea de reduceri poate să se întindă pe o perioadă mai mare.

Noaptea, între 2 şi 4, biletele sunt de obicei mai ieftine.Dar există şi capcane: nu de puţine ori s-a întâmplat ca tocmai în această perioadă preţurile să crească.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri