Cele trei victime colaterale ale declarațiilor lui Darius Vâlcov. Explicațiile unui expert

Data actualizării: Data publicării:
20170619_ICCJ_DARIUS_VALCOV_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele asociaţiei administratorilor fondurilor de pensii consideră foarte periculoase pentru economia românească atacurile lansate asupra acţiunilor Digi de consilierul economic al premierului. Darius Vâlcov pretinde că fondurile private de pensii care au cumpărat astfel de acţiuni au pierderi pentru că valoarea acestora scade pe bursă. Expertul nu vede însă motive de îngrijorare, pentru că foarte puţini din banii de pensii private au fost investiţi în acţiuni Digi, spune acesta într-un interviu acordat HotNews.

Radu Crăciun - Asociaţia Fondurilor de Pensii: Eu cred că astfel de declarații - și cred că este valabil pentru oricine ar face acest gen de declarații indiferent, cum s-ar numi el - au efectul unei bombe cu impact multiplu și nu este vorba doar de fondurile de pensii. O primă consecință a fost legată de credibilitatea ASF, care este chemat să vegheze la corectitudinea funcționării pieței de capital.

A doua victimă colaterală este bursa în sine, pentru că în momentul în care antreprenorii români văd că pot fi subiectul unor atacuri și valoarea companiilor lor în urma acestor atacuri scade, se vor gândi cred că de 3 ori înainte să-și propună să se mai listeze la Bursa de la București.

În sfârșit, a treia victimă colaterală sunt fondurile de pensii. Până la urmă, care este expunerea fondurilor de pensii private din România la Digi, de merită să creăm așa un scandal pe tema asta? Și răspunsul este simplu: Expunerea este de 0,4%. Deci 0,4% din totalul activelor fondurilor de pilon II sunt investite la Digi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri