CEO-ul Microsoft şi-a cerut scuze, după o gafă cu privire la salariul femeilor

Data publicării:
ceo.microsoft-fb 1

                                                                Satya Nadella / FOTO: Facebook

"Am răspuns foarte prost la această întrebare", a afirmat directorul gigantului american informatic într-o notă către angajaţii săi, publicată pe contul său de Twitter.

"Bărbaţii şi femeile ar trebui să primească acelaşi salariu pentru o muncă echivalentă (...). Dacă credeţi că meritaţi o mărire (de salariu), atunci ar trebui s-o cereţi", a adăugat el, potrivit Mediafax. 

"M-am exprimat prost în răspunsul la (întrebarea) cum trebuie să ceară femeile o mărire de salariu", a mai scris Nadella în mesajul postat pe contul @satyanadella.

"Sectorul nostru trebuie să termine cu inegalităţile salariale - aşa nu va mai fi nevoie să cerem măriri", a apreciat el.

Într-o conferinţă în Arizona (sud-vest) pe tema femeilor care muncesc în informatică, o femeie i-a cerut joi CEO-ului Microsoft sfaturi pentru femeile care vor să avanseze în carieră, dar care nu îndrăznesc să ceară o mărire de salariu.

Nadella i-a răspuns că femeile ar trebui să aibă încredere în "sistemul care, de fapt, vă va acorda progresiv măriri (de salariu) bune".

El a apreciat ulterior că femeile care nu cer măriri de salarii au o "superputere", sub forma unei ""karme" bune care va reveni".

Moderatoarea dezbaterii, Maria Klawe, membră a conducerii Microsoft, şi-a marcat în mod ostensiv dezacordul faţă de Nadella, provocând aplauzele publicului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri